31 mei: de dag van de coach

 

Deze dag was ik op pad voor LeerKRACHTcoach. Om 9.00 uur stond een afspraak om een klassensituatie te filmen.
Op de autoradio hoorde ik, luisterend naar het ochtendprogramma van Edwin Evers, dat het de dag van de coach was.
Ik luister graag naar het radioprogramma van Edwin Evers; even gezellig wakker worden. Vaak kan ik me wel vinden in de mening van Edwin Evers over de onderwerpen die besproken worden. Edwin laat meestal vrij genuanceerd zijn mening blijken en onderbouwt dit mijn inziens vaak op een goede en humoristische manier.
Tot vanochtend, toen het over de dag van de coach ging…..!
Rick Romijn die vaker zijn ongezouten mening laat horen over wat dan ook, gooide nu ook een paar oneliners in de groep:
“Er zijn veel te veel van die coaches!”
“Ze zullen wel even zeggen hoe het moet, terwijl ze het zelf niet kunnen!”
“Het zijn vaak mensen die zelf mislukt zijn!”

?⚡️??

Ik wist niet wat ik hoorde!
En wat ik nog vreemder vond, was het feit dat Edwin en Niels er nog in mee gingen ook!

Uiteindelijk, toen ik er wat langer over na dacht, was ik wel blij dat Rick dit zo benoemd had, omdat dit nog steeds de tendens in Nederland is.Ik vermoed dat de grootste groep Nederlanders er net zo over denkt als Rick.
Waar zou dat toch vandaan komen? Zou dit voort komen uit onwetendheid, onervarenheid of vooroordelen?

Zelf weet ik uit ervaring dat je als coach het verschil voor iemand kunt maken. Dat is ook precies waar ik het voor doe.
Wanneer ik de reviews op mijn site lees https://www.leerkrachtcoach.nl/reviews/ weet ik dat ik als coach het verschil kan maken voor de ander. Door te spiegelen, doorvragen en de kern van het probleem aan te pakken ontstaat er een stukje bewustwording, waarmee de coachee aan de slag kan.
Gelukkig is er ook een groeiende groep die steeds meer waardering voor het coach-vak krijgt.

Volgens mij is het de hoogste tijd dat ook werkgevers en managers binnen organisaties coaching meer als vanzelfsprekend in gaan zetten, en op deze manier te investeren in kwaliteit (i.p.v. kwantiteit).
Goed opgeleide coaches zien vooral de KRACHT van de coachee en gebruiken deze om bepaalde niet-helpende patronen te doorbreken!!

Dus: Beste Rick Romijn,
Bij deze bied ik je een gratis coachingstraject aan en nodig ik je uit om in gesprek te gaan.
Ik gun iedere wereldburger een persoonlijke coach; je reflecteert op je eigen gedrag en daardoor kun je doorgroeien in je persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten?

www.leerkrachtcoach.nl