Proeven aan Beeldcoaching

Tijdens deze training kunt u kennis maken met Beeldcoaching. Het middel Beeldcoaching (coachen aan de hand van (video)beelden) wordt al veelvuldig toegepast binnen het onderwijs. Het leerrendement daarbij is groot: een beeld zegt meer dan duizend woorden! Tijdens de training gaan we vooral praktisch aan de slag d.m.v. verschillende werkvormen. U gaat zelf ervaren en zal ondervinden hoe Beeldcoaching in zijn werk gaat. Deze training is een eerste kennismaking met Beeldcoaching.

We gaan tijdens deze training vooral praktisch aan de slag met het filmen, het analyseren van de film en het coachingsgesprek. Je krijgt hiervoor ook een aantal huiswerkopdrachten mee die je kunt uitvoeren in je dagelijkse onderwijspraktijk. Daarnaast een stukje theorie aan de hand van beeldende voorbeelden. Hierdoor heeft u aan het einde van deze training een goed beeld van wat Beeldcoaching is en hoe je het eventueel in zou kunnen zetten binnen Opleiden in de School.

Inhoud

Deel 1: Wat is Beeldcoaching?, De kracht van beeld, Oefenen met filmvaardigheden
Deel 2: Ethiek, Basishouding coach, Oefenen met kijken, Micro-analyse
Deel 3: Aan de slag met gesprekstechnieken, Aan de slag met coachingsgesprek
Deel 4: Terugkoppeling huiswerkopdrachten, Onder de waterlijn, Evaluatie

Voor wie

Deze training is voor leerkrachten, intern begeleiders, schoolopleiders, instituutsopleiders, PO en VO

Trainer

Roelie Zijlstra heeft 18 jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Sinds 2015 is Roelie actief in haar bedrijf LeerKRACHTcoach. Roelie is zich verder gaan verdiepen in het coachingsvak en heeft zich onder meer gecertificeerd als Loopbaancoach, Lerarenopleider en Beeldcoach. Binnen LeerKRACHTcoach coacht Roelie leerkrachten on-the-job ter professionalisering en coacht leerkrachten in hun loopbaan. Daarnaast werkt Roelie als Schoolopleider binnen het project Opleiden in de School van NHL/Stenden.
Woorden die bij Roelie passen zijn: ondernemend, betrokken, creatief, bevlogen, analytisch, overzicht en no-nonsense.

Tijdsduur

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uren

 

Trainingsdata

In overleg met opdrachtgever

 

Locatie

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training, een teamscholing of een training op locatie?
Neem gerust even vrijblijvend contact op via info@leerkrachtcoach.nl

 

Groepsgrootte

Max. 15 personen

 

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 325,- per persoon.

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training, een teamscholing of een training op locatie?
Neem gerust contact op via info@leerkrachtcoach.nl

Algemeen

Onze workshops & trainingen zijn praktijkgericht en van de hoogste kwaliteit. De trainingen worden ontwikkeld door leerkrachten die experts zijn in hun vakgebied. Onze trainers zijn opgeleid en hebben ervaring in zowel het onderwijs als in het coachingsvak.

In iedere training wordt de relatie tussen theorie en praktijk aangeboden, hierdoor krijgen de deelnemers handvatten om de leerinhoud direct in hun dagelijkse praktijk toe te passen.

Ja, ik wil mij aanmelden voor de training 'Proeven aan Beeldcoaching'

Akkoord

3 + 14 =