Lichaamstaal & kleding voor de klas

Een handdruk, een blikwisseling, een ‘hallo’ – en het is al gebeurd.

Terwijl jij nog aan het denken bent wat je nu het best kunt zeggen om goed over te komen, is het schip al uit de haven verdwenen. Met een oordeel. Over jou.
Nee, dat hoef je de ander niet kwalijk te nemen. Zo werkt ons brein nu eenmaal – en dat doet het om ons te helpen met snelle beslissingen nemen en juiste oordelen vellen.

Als we elkaar ontmoeten vormen we in minder dan 5 seconden een beeld van elkaar. We registreren in korte tijd onbewust een berg aan informatie: gezichtsuitdrukkingen, mimiek, geur, manier van bewegen, stem, lachen, spreken, oogcontact, haardracht, make-up, kleding.
De eerste indruk is bepalend voor wat wij van iemand vinden en wat voor beeld we van iemand hebben. In een of twee seconden vormen ze zich een beeld van de ander op grond waarvan ze beslissen of de ander “de moeite waard” is.

Onze lichaamstaal speelt daarbij een alles overheersende rol!

Als leraar sta je iedere dag voor een groep. De hele dag wordt er naar je gekeken. De eerste indruk die de leerlingen aan het begin van het schooljaar van je krijgen ‘it ’d better be good’ anders blijf je het hele jaar hard werken.

En welke indruk hebben ouders van jou? Hoe presenteer je jezelf? Wat wil jij uitstralen?

Inhoud

Tijdens deze workshop gaan we aan de hand van een aantal praktische oefeningen en voorbeelden je bewuster te maken van je zelfpresentatie.

Wat is positieve lichaamstaal en wat is negatieve lichaamstaal? Hoe kun je het herkennen en hoe kun je erop reageren?

  • Wat kan kleding doen voor je zelfpresentatie?
  • Hoe kun je dit inzetten in je klassensituatie?
  • Hoe wil jij overkomen als leerkracht?
  • Wat wil jij uitstralen?

Voor wie

Deze training is voor leerkrachten, intern begeleiders, schoolopleiders, instituutsopleiders, PO en VO

training kleding en lichaamstaal

Reviews

training kleding en lichaamstaal

Trainingsdata

In overleg met opdrachtgever

 

Locatie

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training, een teamscholing of een training op locatie?
Neem gerust even vrijblijvend contact op via info@leerkrachtcoach.nl

 

Groepsgrootte

Max. 25 personen

 

Kosten

We maken een graag voor u een passende offerte op maat.

Vroegboekkorting
Voor deelnemers die zich voor de zomervakantie aanmelden voor deze training die in schooljaar 2022 – 2023 van start gaat, geldt een korting van 10%

Trainer

Roelie Zijlstra heeft 18 jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Sinds 2015 is Roelie actief in haar bedrijf LeerKRACHTcoach. Roelie is zich verder gaan verdiepen in het coachingsvak en heeft zich onder meer gecertificeerd als Loopbaancoach, Lerarenopleider en Beeldcoach. Binnen LeerKRACHTcoach coacht Roelie leerkrachten on-the-job ter professionalisering en coacht leerkrachten in hun loopbaan. Daarnaast werkt Roelie als Schoolopleider binnen het project Opleiden in de School van NHL/Stenden. Roelie ziet haar hoogsensitiviteit als een kracht en zet het in tijdens haar dagelijkse werkzaamheden
Woorden die bij Roelie passen zijn: ondernemend, betrokken, creatief, bevlogen, analytisch, overzicht en no-nonsense.

Algemeen

Onze workshops & trainingen zijn praktijkgericht en van de hoogste kwaliteit. De trainingen worden ontwikkeld door leerkrachten die experts zijn in hun vakgebied. Onze trainers zijn opgeleid en hebben ervaring in zowel het onderwijs als in het coachingsvak.

In iedere training wordt de relatie tussen theorie en praktijk aangeboden, hierdoor krijgen de deelnemers handvatten om de leerinhoud direct in hun dagelijkse praktijk toe te passen.

Ja, ik wil mij aanmelden voor de training 'Lichaamstaal & kleding voor de klas'

Akkoord

5 + 12 =