Hoogsensitiviteit in het onderwijs

Het kan maar zo zijn dat 1 op de 5 leerlingen in jouw klas Hoogsensitief is! Dit maakt hen een HSP’er. De introverte dromer of het hyperactieve enthousiasteling, dit zijn zomaar een paar kenmerken van kinderen die hsp’er zijn. Hoogsensitiviteit is namelijk niet in een hokje te stoppen. Het is een prachtig grijspalet aan kenmerken die een kracht laten zien.

In deze training leer je deze kracht te (h)erkennen en benutten.

 

Training over het herkennen en begeleiden van leerlingen met Hoogsensitiviteit in het PO en VO

Inhoud

Met de training “Hoogsensitiviteit in het onderwijs”  krijg je inzicht in wat Hoogsensitiviteit (HSP) is en hoe je het herkent.

Je leert op een andere manier naar je leerlingen kijken. Je kijkt voorbij de drukte, de onzekerheid, het uitdagen en de ondernemendheid, naar wat het kind nodig heeft en daarmee ook voorbij de enorme blijheid, boosheid of het verdriet. Je leert hoe je Hoogsensitiviteit kunt herkennen bij je leerlingen in de klas en krijgt ook nieuwe inzichten over jezelf. Door het herkennen en kunnen plaatsen kun je beter sturen op het gedrag.

Naast het herkennen en het erkennen is het belangrijk dat je er ook mee leert werken in het voordeel van de leerling, de klas en voor jou als groepsbegeleider. Je krijgt tools aangeboden die je kunt inzetten om de leerlingen te faciliteren bij hun leerproces en het motiveren van de intrinsieke motivatie. Omdat ook HSP uit een breed palet van eigenschappen bestaat zullen de tools breed inzetbaar zijn. Deze zijn zowel op groepswerk als op individuele ondersteuning gericht. Er wordt in de training daarmee aandacht besteed aan Hoogsensitiviteit en groepsdynamiek. Op deze manier leer van je klas een groep maken, die zichzelf mogen zijn en elkaar daarin accepteren, begrijpen en samenwerken.

De training is gebaseerd op de nieuwste inzichten vanuit wetenschappelijk perspectief en ontwikkeld door ervaringsdeskundigen, waardoor de kennis en ervaring vertaald zijn naar praktische handvatten voor onderwijsprofessionals.

Voor wie

Leerkrachten en docenten, Intern Begeleiders, PO en VO

Resultaat

Na afloop van deze training:

  • Weet je wat hoogsensitiviteit is
  • Welke kenmerken daarbij horen
  • Leer je hoogsensitieve kinderen kunt herkennen
  • Leer je welke (leer)behoefte hoogsensitivitieve leerlingen hebben
  • Hoe je hier als leerkracht aan tegemoet kan komen
  • Wat de kwaliteiten zijn van hoogsensitieve kinderen
  • Wat de valkuilen zijn van hoogsensitieve kinderen
  • Hoe de leerling zijn/haar hoogsensitiviteit in kan zetten

Trainingsdata

In overleg met opdrachtgever

 

Locatie

De training kan op locatie verzorgd worden. We komen graag bij jullie op school!

 

Groepsgrootte

Max. 15 personen

 

Kosten

We maken een graag voor u een passende offerte op maat.

Vroegboekkorting
Voor deelnemers die zich voor de zomervakantie aanmelden voor deze training die in schooljaar 2022 – 2023 van start gaat, geldt een vroegboekkorting van 10%

 

Trainers

Esther Keizer is een expert op het gebied van Hoogsensitiviteit in het onderwijs. Zij is zelf een HSP’er en heeft de voordelen, die niet altijd even goed uitpakten, persoonlijk ervaren. Na een groot aantal jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, heeft ze nu haar eigen praktijk Froupower. Hier behandelt en begeleid ze cliënten op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Ze behandelt veel Hsp’ers en geeft daarnaast bij Froupower Academy trainingen aan mensen die hun intuïtieve vermogen willen leren versterken en benutten.
Woorden die bij Esther passen zijn: open, oprecht, enthousiast, meevoelend, creatief en ondernemend.

Nico Woudwijk
Roelie Zijlstra heeft 18 jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Sinds 2015 is Roelie actief in haar bedrijf LeerKRACHTcoach. Roelie is zich verder gaan verdiepen in het coachingsvak en heeft zich onder meer gecertificeerd als Loopbaancoach, Lerarenopleider en Beeldcoach. Binnen LeerKRACHTcoach coacht Roelie leerkrachten on-the-job ter professionalisering en coacht leerkrachten in hun loopbaan. Daarnaast werkt Roelie als Schoolopleider binnen het project Opleiden in de School van NHL/Stenden. Roelie ziet haar hoogsensitiviteit als een kracht en zet het in tijdens haar dagelijkse werkzaamheden
Woorden die bij Roelie passen zijn: ondernemend, betrokken, creatief, bevlogen, analytisch, overzicht en no-nonsense.

Nico Woudwijk

Algemeen

Onze workshops & trainingen zijn praktijkgericht en van de hoogste kwaliteit. De trainingen worden ontwikkeld door leerkrachten die experts zijn in hun vakgebied. Onze trainers zijn opgeleid en hebben ervaring in zowel het onderwijs als in het coachingsvak.

In iedere training wordt de relatie tussen theorie en praktijk aangeboden, hierdoor krijgen de deelnemers handvatten om de leerinhoud direct in hun dagelijkse praktijk toe te passen.

Ja, ik wil mij aanmelden voor de training 'Hoogsensitiviteit in het onderwijs'

Akkoord

10 + 13 =